Dagprogramma SEH Festival 2023

 

 

09.00 – 09.45 uur
Ontvangst bezoekers met koffie, thee en lekkernijen
09.45 – 10.30 uur
Plenair ochtendprogramma
09.45 - 09.55Opening  

Opening

Meer informatie volgt snel

09.55 - 10.30De woningmarkt blijft speelbal van markt en overheidINGMarieke Blom
Marieke Blom

Marieke Blom

Marieke Blom is hoofdeconoom van het Economisch Bureau van ING Nederland. Haar missie is om economie begrijpelijk en relevant te maken voor collega’s, adviseurs en klanten. Ze wil mensen daarmee helpen om betere financiële beslissingen te nemen.

De woningmarkt blijft speelbal van markt en overheid

Welke ontwikkelingen op de financiële markt drijven de woningmarkt? Welke regelgeving drijft de woningmarkt? Hoe reageert de woningmarkt tot dusverre? Is dit anders? Wat kunnen we nog verwachten? 
                                           

Over de spreker

Marieke Blom
Marieke Blom

Marieke Blom is hoofdeconoom van het Economisch Bureau van ING Nederland.

10:35 - 12:20 uur
Ronde 1: Masterclasses, Workshops en Clinics

Keuze uit:

  • 1 Masterclass of
  • 2 Workshops of
  • 1 Workshop en 1 Masterclass of
  • 1 Clinic

Hoe maken we samen het verschil bij een klant in beheer?

Toezichthouder AFM verwacht van hypotheekaanbieders professionele en klantgerichte dienstverlening aan consumenten. Nu de markt drastisch is veranderd, ontstaan er nieuwe kansen. Daarom wil MUNT Hypotheken u meer vertellen over:
•    huidige marktontwikkelingen;
•    de kansen in bijzonder beheer;
•    mogelijkheden van maatwerk in beheer;
•    de rol van de adviseur.

Dit is een Masterclass waarin u ontdekt hoe u in de huidige markt kunt inspelen op kansen bij klanten in beheer.

Geldverstrekkers kunnen in beheersituaties consumenten op ieder gewenst moment gericht hulp bieden. De AFM roept daarom op werk te maken van (wat zij noemen) ‘Preventief Beheer’. Maar dat kunnen wij natuurlijk niet zonder u, als adviseur! In deze Masterclass geeft MUNT Hypotheken een kijkje in de keuken.
•    Wat onderneemt de geldverstrekker op het gebied van preventief en actief klantbeheer?
•    Waar liggen de mogelijkheden om de relatie met de klant te verstevigen?
•    Hoe zorgen we ervoor dat onze klanten in geval van een echtscheiding aan hun financiële verplichtingen kunnen blijven voldoen?

Dit is een Masterclass waarin u ontdekt hoe u de nazorgplicht ombuigt in een kans om de dialoog met bestaande klanten aan te gaan, ook als die klant zich in een vervelende situatie bevindt.

Over de spreker

Ramona Haaring
Ramona Haaring

Ramona Haaring is teamleider van de Bijzonder Beheerafdeling van MUNT Hypotheken.

Advieskansen in een krimpende hypotheekmarkt

Door de hard gestegen rente en opgelopen energiekosten is er het afgelopen jaar veel gebeurd op de huizen- en hypotheekmarkt. Het aantal verkopen is gedaald, de oversluitmarkt als sneeuw voor de zon verdwenen en klanten maken in toenemende mate gebruik van een verhuisregeling.
Hoe ga jij als adviseur om met deze veranderingen? En hoe ga jij ervoor zorgen dat je in een krimpende hypotheekmarkt nog steeds geld verdient en van toegevoegde waarde blijft zijn je klanten? Oftewel, hoe maak jij van deze omstandigheden een win-winsituatie?

Tijdens deze Masterclass neemt Alex Erlings je mee in de kansen die er liggen op het gebied van verduurzaming van de woning en de financiering daarvan, herfinanciering van bestaande (verhuur)hypotheken, het nieuwe pensioenakkoord, financiële planning en vermogensbeheer. Hij vertelt daarnaast hoe je deze onderwerpen met elkaar kunt combineren. Dit doet hij door het delen van inzichten en het geven van praktische tips.
 

Over de spreker

Alex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings is Master Financial Planning, Financieel Planner van het Jaar 2014 (FFP), docent bij Lindenhaeghe én altijd een hoog gewaardeerd spreker.

Actualiteiten in de overdrachtsbelasting

Kennis van de regels rond overdrachtsbelasting kan van groot belang zijn bij het advies aan je klanten. De juiste keuze op het juiste moment kan jouw klant veel geld besparen.
De afgelopen jaren zijn diverse wijzigingen met betrekking tot de overdrachtsbelasting opgenomen in de Wet op belastingen van rechtsverkeer (Wbr). Ook is recentelijk een beleidsbesluit gepubliceerd met verschillende nieuwe goedkeuringen. De wijzigingen zijn relevant voor de adviespraktijk.
Tijdens deze Masterclass geeft Rob Timmermans inzicht in:
•    de spelregels van de verschillende tarieven;
•    de overgang bij doorlevering;
•    de samenloop van schenkbelasting en overdrachtsbelasting;
•    nieuwe goedkeuringen bijzondere situaties m.b.t. de startersvrijstelling en het 2%-tarief.
De verschillende onderwerpen worden met veel praktische voorbeelden verduidelijkt.

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.

‘Met minder dan energielabel D doe je niet meer mee!’

De Europese wet- en regelgeving rondom het verduurzamen van woningen zit in de laatste besluitvormingsfase. Maar nu is al duidelijk dat de uitkomst het nodige gaat betekenen voor de Nederlandse huizenmarkt.
In de masterclass ‘Met minder dan energielabel D doe je niet meer mee!’ nemen Frank Paalman (docent Dukers & Baelemans) en Piet Hein Schram (woordvoerder Energy Efficient Mortgages NL Hub) je – op hun geheel eigen wijze – mee in de laatste ontwikkelingen. Ze maken de doorvertaling voor jou als adviseur, op een interactieve manier. 
•    Welke inzichten mag je niet missen?
•    Welke oplossingen zijn er voor adviseurs en klanten?
•    Welke kansen mag je niet missen?

Kom naar deze masterclass! Dan ben je op de hoogte en kun je jouw klant weer verder helpen.
 

Over de spreker

Frank Paalman
Frank Paalman

Frank Paalman is opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans en hypotheekadviseur bij de Hypotheekshop in Den Bosch. Praktijkgerichtheid staat bij Frank hoog in het vaandel

Piet Hein Schram
Piet Hein Schram

Piet Hein Schram is voorzitter van de Energy Efficient Mortgages NL Hub

Zo boks ook jij actief klantbeheer voor elkaar

Actief klantbeheer kan de kurk zijn waarop jouw kantoor drijft. Het is namelijk een vaste inkomensstroom uit jouw lopende hypothekenportefeuille. Jij kan van doorslaggevend belang zijn voor jouw klant, juist ná het afsluiten van de hypotheekaanvraag.

Maar wat moet je dan doen? Hoe kom je van een eenmalige transactie naar een duurzame relatie met je klant en hoe kun je hier een waardevol onderdeel van je bedrijfsvoering van maken? Tijdens deze Masterclass belichten we de kansen en oplossingen aan de hand van praktijkvoorbeelden. We laten zien hoe je komt tot een plan van aanpak: hoe je doelgroepen benadert, wanneer en hoe je klanten kunt benaderen, hoe je aan data komt en of je advieskosten kunt vragen.

 

Zo ‘boks’ ook jij actief klantbeheer voor elkaar. Met als resultaat goed ingerichte nazorg, meer tevreden klanten en (structureel) aanvullende omzet, tot wel 50% van de totale omzet. Doe jij mee? Je kan er morgen al mee beginnen.


Deze workshop wordt gefaciliteerd door Obvion Hypotheken, Rabobank en Vista Hypotheken.
 

Over de spreker

Mark Boskamp
Mark Boskamp

Hoe Leontien van Moorsel nog succesvoller werd: ‘Succes maak je samen’

Fietsen staat symbool voor het leven en dus ook voor ondernemen. Dat maakt deze workshop duidelijk. Leontien van Moorsel deelt daarin open haar levensverhaal. “Ik leefde dag en nacht voor het fietsen. Ik heb maar een beetje talent en moet het meer hebben van veel trainen.” Discipline en de wil om te winnen brachten haar heel ver, onder meer tot Olympisch en wereldkampioen wielrennen.
Leontien was zeer succesvol, maar ook egoïstisch, zegt ze nu. Want hoe meer ze zichzelf gaf, hoe meer ze zichzelf én haar omgeving vergat. En dat leidde tot fysieke en psychische problemen. Door zich kwetsbaar op te stellen en open te stellen voor anderen, lukte het haar terug te keren naar de top. “Ik moest een ander leven leiden om verder te komen. Ik heb geleerd meer met mensen om te gaan en samen successen te vieren. Want succes maak je samen.”
 

Over de spreker

Leontien van Moorsel
Leontien van Moorsel

Financieel, Fiscaal en Vitaal: De Drie Musketiers

Adviseren is tegenwoordig topsport. Als adviseur moet je topfit zijn, ultrascherp en onoverwinnelijk. En als klant? Als klant moet je een enorm uithoudingsvermogen hebben en een enorm inlevingsvermogen.

Maar hoe maak je nu complexe onderwerpen simpel? Het is de sleutel naar succes! Wil jij alles weten over De Drie Musketiers, het heden en verleden? En ook nog wat inhoudelijks meepakken? Kom dan naar onze energieke masterclass.

Over de spreker

Michiel Meijer
Michiel Meijer

Michiel Meijer is commercieel directeur bij TAF

Durf jij er vol voor te gaan met een boksers mindset?

Nouchka Fontijn werd Nederlands kampioen boksen en won zilver en brons op de Olympische Spelen. Inmiddels heeft ze haar bokshandschoenen aan de wilgen gehangen; haar leven als topsporter ligt achter haar. Ze lijkt van het spreekwoordelijke, gevreesde zwarte gat dat voor menig ex-topsporter gaapt, geen last te hebben.

Nouchka spreekt over kansen, leiderschap, het maken van de juiste keuzes, mindset, veerkracht, agility en samenwerking. Nouchka weet als Olympisch kampioen hoe het is om keihard te werken voor je dromen, een lifestyle te creëren die 100% toegewijd is aan je doel en geen uitdaging uit de weg te gaan. Laat je inspireren en meenemen in haar verhaal en zie wat deze boksers-mindset je kan brengen voor jouw vak. Want ook in de hypotheekmarkt zijn er voldoende uitdagingen die benut kunnen worden, door actief klantbeheer bijvoorbeeld.


Deze workshop wordt gefaciliteerd door Obvion Hypotheken, Rabobank en Vista Hypotheken.

Over de spreker

Nouchka Fontijn
Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn is voormalig topboksster

Maak verduurzaming en woningverbetering van jouw klant mogelijk

Voor jouw klant zijn veel financiële oplossingen om te verduurzamen of hun huis te verbeteren beschikbaar. Hierdoor zien woningeigenaren door de bomen het bos niet meer. Jij bent als Erkend Financieel Adviseur van toegevoegde waarde door alle mogelijkheden op een rij te zetten.

SVn inspireert jou in deze workshop aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarbij worden zowel SVn-oplossingen als andere financieringsoplossingen ingezet.
 

Over de spreker

Janneke Broers
Janneke Broers

Janneke Broers is relatiemanager bij SVn

Rondleiding

Onze enthousiaste gidsen vertellen met plezier over Papendal. Tijdens de rondleiding breng je een bezoek aan verschillende hoogtepunten van Papendal zoals de Olympische BMX Baan, de handboogschietbaan, de outdoor atletiekbaan, buitenaanzicht van de multifunctionele topsporthal Arnhemhal.

Tijdens de rondleiding krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen op deze unieke locatie. 

Bij de rondleiding sluit een toptalent van Papendal aan.

BMX clinic

Een fietssport die sinds de Spelen van Peking in 2008 behoort tot één van de Olympische sporten. En waarbij de Wereldbekerwedstrijden al 11 jaar een groot evenement zijn op Papendal in de maand juni. 

Ervaren BMX’ers leren je tijdens deze clinic de eerste tricks op de pumptrack bij de BMX baan. 
 

Boogschieten

Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Een eeuwenoude sport die iedereen kan beoefenen. Verschillende spellen zorgen voor een leuke draai aan deze actieve clinic. 

De clinic start met een warming up, waarna je schiethouding, de juiste technieken en het richtingsgevoel aan de orde komt. En dat alles onder begeleiding van TeamNL’er Rick van den Oever.
 

Schermen

Op een leuke en interactieve manier leer je een aantal schermvaardigheden zoals het maken van schijnbewegingen, verrassende aanvallen en het op diverse manieren afweren van een aanval van de tegenstander.

Georges heeft als schermleraar meer dan 120 Nederlandse kampioenen achter zijn naam staan. Hij is de oud- bondscoach van de Nederlandse sabelploegen van de cadetten, junioren en senioren. Met zijn leerlingen heeft hij aan vele wereldbeker toernooien, EK’s en WK’s meegedaan. Zelf is hij met maar liefst 145 Nationale titels de meest succesvolle schermleraar van Nederland.
 

Streethockey

Een uitdagende nieuwe vorm van hockey waarbij tricks, battles en challenges centraal staan. Met een stick en bal voer je gave tricks uit over de grond en in de lucht. Marcel Balkestein neemt je mee in de wereld van streethockey. Door middel van uitdagende oefeningen leer je gave tricks!
 

Curling

Curling is een officiële olympische wintersport sinds 1998. Afgelopen december plaatsen TeamNL zich voor het WK Mixed Double dat op 22 t/m 29 april in Gangneug, Zuid-Korea zal plaatsvinden. Mixed Doubles zal ook onderdeel zijn van de Olympische Winterspelen 2026 in Italië.

Tijdens het SEH Festival maak je kennis met deze precisiesport. Veeg elkaar van het ‘ijs’! tijdens de clinic Curling. Het is een spannend spel dat door iedereen gespeeld kan worden.​ Nadat de techniek, de spelregels en de strategie van curling is uitgelegd, ben je klaar om te gaan oefenen. ​

Uiteraard mag het spelen van een heus curlingtoernooi niet ontbreken. Pak samen de bezems en veeg het ‘ijs’ glad om de curlingstenen precies op de juiste plek tot stilstand te brengen. Teamwork is essentieel voor een goed resultaat!​
 

Boksen

Boksen is één van de oudste sporten uit de geschiedenis. Tijdens deze tactische vechtsport staan de coördinatie van voeten, ogen, handen en conditie centraal. Kracht en snelheid is nodig om een tegenstarder hard en snel te kunnen raken.

Na een warming-up leer je de beginselen van het boksen. Tevens leer je manieren om jezelf te verdedigen en krijg je tips en trucs. Uiteraard steeds rekening houdend met de veiligheid.

Maar kennis met deze mooie sport onder leiding van een ervaren bokstrainer.

Clinic rolstoelhandbal

Dat handbal leuk is, dat weten we allemaal. Het rolstoelhandbal neemt een behoorlijke vlucht, mede omdat het opengesteld is voor iedereen met of zonder handicap en omdat het Nederlands Damesteam zilver haalde op het WK eind november 2022 in Portugal. Tijdens deze clinic ervaar je deze enerverende paralympische sport. 

De clinic bestaat uit het leren voortbewegen in een rolstoel, het onder de knie krijgen van rolstoelhandbaltechnieken en het spelen van partijvormen.

Letterlijk met vallen en opstaan, beleef je intensieve en inspirerende momenten. Deze sportieve rolstoelhandbal clinic moet je een keer mee hebben gemaakt! 

11:15 - 12:05
Hoe maken we samen het verschil bij een klant in beheer?
Ramona Haaring
Ramona Haaring

Ramona Haaring

Ramona Haaring is teamleider van de Bijzonder Beheerafdeling van MUNT Hypotheken. Met meer dan 20 jaar ervaring in de hypotheekbranche heeft zij elke bijzondere hypotheeksituatie wel een keer meegemaakt.Advieskansen in een krimpende hypotheekmarkt
Alex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings

Alex Erlings startte na een studie bedrijfseconomie als financieel controller bij een bank. Hij miste het directe contact met mensen en switchte naar een rol als financieel adviseur. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder de Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit. In 2014 werd Alex verkozen tot Financieel Planner van het Jaar.
Tussen 2014 en 2019 was hij directeur opleidingen voor Hoffelijk. Sinds een jaar is Alex weer zelf adviseur. Hij startte daartoe in Hendrik-Ido-Ambacht de bedrijven HypothekersUnie Drechtsteden en MYLA finance. Alex is nog steeds docent voor Lindenhaeghe én is altijd een hoog gewaardeerd spreker.Actualiteiten in de overdrachtsbelasting
Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.
Met ruim 30 jaar ervaring in de financiële branche maakt hij complexe materie begrijpelijk en bespreekt hij deze op praktijkgerichte wijze. 
De masterclasses van Rob worden door de financieel adviseurs altijd zeer hoog gewaardeerd.‘Met minder dan energielabel D doe je niet meer mee!’
Frank Paalman
Frank Paalman

Frank Paalman

Tafelheer Frank Paalman is opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans en tevens werkzaam als hypotheekadviseur. In 2013 was hij ‘Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar’.Zo boks ook jij actief klantbeheer voor elkaar
Mark Boskamp
Mark Boskamp

Mark Boskamp

Mark is directeur van opleider Dukers & Baelemans. Mark coacht adviseurs en ondernemers al decennia in dienstverlening, positionering en verdienmodellen vanuit zijn rol bij NNEK Vermoegensbeheer. Mark is naast zijn huidige functie ook begaan met het ontwikkelen van financiële geletterdheid bij jongeren (initiatiefnemer Stichting LEF), de Finance Run als sportief netwerkevenement voor goede doelen en ‘advocaat van Actief Klantbeheer’. Samen met Rabobank Hypothekengroep en Obvion wil Mark jullie graag meenemen in de kansen binnen Actief Klantbeheer en de praktische invulling daarvan.
10:35 - 11:05
Hoe Leontien van Moorsel nog succesvoller werd: ‘Succes maak je samen’
Leontien van Moorsel
Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel werd 4 keer Olympisch kampioene, 9 keer wereldkampioene, 2 keer winnares van de Tour de France, 39 keer Nederlands kampioene en houdster van het werelduurrecord.Financieel, Fiscaal en Vitaal: De Drie Musketiers
Michiel Meijer
Michiel Meijer

Michiel Meijer

Michiel Meijer is sinds 1995 actief in de hypotheek- en verzekeringsbranche, zowel als aanbieder als in de rol van intermediair. Eind vorig jaar stapte hij van de Van Bruggen Adviesgroep over naar TAF, waar hij commercieel directeur is.
11:30 - 12:00
Durf jij er vol voor te gaan met een boksers mindset?
Nouchka Fontijn
Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn is spreker, voormalig topboksster en winnaar Olympische medailles.Maak verduurzaming en woningverbetering van jouw klant mogelijk
Janneke Broers
Janneke Broers

Janneke Broers

Janneke Broers is al 10 jaar relatiemanager bij SVn.
12.20 – 13.30 uur
Lunchpauze
13.15 – 15.00 uur
Ronde 2: Masterclasses, Workshops en Clinics

Keuze uit:

  • 1 Masterclass of
  • 2 Workshops of
  • 1 Workshop en 1 Masterclass of
  • 1 Clinic

Afwegingen in de keuze tussen de boxen met inkomen en vermogen

Dit jaar en de komende jaren wijzigen de tarieven in box 1 en box 2. Daarnaast hebben we tot 2027 te maken met de overbruggingswetgeving in box 3. Om de juiste keuze te kunnen maken in welke box het inkomen en het vermogen van een belastingplichtige het best kan worden geplaatst, is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in de spelregels van de drie boxen.
Tijdens deze masterclass neemt Rob Timmermans je mee in een aantal belangrijke overwegingen. Hij bespreekt verschillende onderwerpen, zoals:
•    de tariefswijzigingen in de boxen;
•    voor- en tegens van familiebankleningen;
•    onroerend goed in box 2 of box 3 (beleggen in BV of in privé);
•    voor- en nadelen van boxhoppen.
 

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.

Wat is het verduurzamingspotentieel van uw klant en hoe benut u dat?

Welke huizen hebben een hoog verduurzamingspotentieel en welke klanten hebben een hoge bereidheid om de woning te verduurzamen? Tijs Pellemans van Calcasa geeft inzicht in het potentieel op basis van data zoals overwaarde, prijsklasse, woningtype en regio.
Neriman Polat van a.s.r. geeft tips over hoe u een effectief gesprek kunt voeren met uw klant over het verduurzamen van de woning. Zij geeft inzichten in de manier waarop consumenten naar verduurzaming en het financiële plaatje kijken en hoe u dit het beste kunt presenteren. Deze tips en inzichten zijn gebaseerd op recent onderzoek door Milieu Centraal.

Na deze masterclass kunt u inschatten bij welke klanten het onderwerp verduurzaming niet mag ontbreken in het adviesgesprek en hoe u de klant helpt om daar de juiste financiële keuzes in te maken.
 

Over de spreker

Tijs Pellemans
Tijs Pellemans

Tijs Pellemans is algemeen directeur van Calcasa.

Neriman Polat
Neriman Polat

Neriman Polat is manager Hypotheken Funding & Distributie bij a.s.r.

Zo regel je een (moeilijke) hypotheek!

De huidige markt vraagt om creatieve oplossingen. Aanvragen worden steeds complexer. Er is meer behoefte aan maatwerk. Tegelijkertijd is er druk vanuit de toezichthouder voor minder maatwerk.

In deze masterclass laat Harrie-Jan van Nunen op bevlogen wijze zien hoe je, door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden, een moeilijke post passend maakt. En wanneer dit toch niet lukt, hoe je de aanvraag moet onderbouwen als maatwerk. De kennis uit deze sessie pas jij morgen toe in je eigen praktijk!
 

Over de spreker

Harrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van VCN HypotheekService, bekend van de formules De Financiële Makelaar, United Capital, Financieel Support Nederland en Kredietpunt Nederland.

Meer omzet, minder werk en blijere klant. De hypotheekadviseur op ‘pole position’

Hoor hoe jouw hypotheekkantoor een voorsprong kan hebben, óók als de markt tegenzit. Voor specialistische hypotheekadviseurs zijn het momenteel uitdagende tijden, terwijl de tijden voor financieel adviseurs nog nooit zo goed zijn geweest. Financieel adviseurs hebben door hun dienstverlening een duurzame klantrelatie, actiever klantbeheer en daarmee een doorlopend verdienmodel.


NNEK heeft meer dan 20 jaar ervaring met het toekomstbestendig en winstgevend maken van hypotheek- en advieskantoren. In deze masterclass helpt NNEK jou daarom graag naar een ‘pole position’. In de praktijk betekent dit: meer omzet, minder werk en blijere klanten.
 

Over de spreker

Michiel van Vugt
Michiel van Vugt

Michiel van Vugt, Commercieel Directeur bij NNEK

Mentale (veer)kracht: ‘Managen van energie, focus en veerkracht’

Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen, een gezonde werk-privé balans en focus op de dingen die je wil bereiken in deze veranderende en uitdagende tijden?

In deze Masterclass komen de drie grote thema’s binnen mentale (veer)kracht aan het licht:
1.    Presteren onder druk (werkdruk)
2.    Omgaan met verandering, teleurstelling & tegenslag
3.    Volhouden oftewel gedragsverandering

Vanuit deze concepten maakt Michael Kortekaas de verbinding naar excelleren, eigenaarschap, werkgeluk, (persoonlijk) leiderschap en teamperformance. Kortom, dit geeft je zeker weten veel energie!
 

Over de spreker

Michael Kortekaas
Michael Kortekaas

Michael Kortekaas is spreker, trainer en opleider.

Durf jij er vol voor te gaan met een boksers mindset?

Nouchka Fontijn werd Nederlands kampioen boksen en won zilver en brons op de Olympische Spelen. Inmiddels heeft ze haar bokshandschoenen aan de wilgen gehangen; haar leven als topsporter ligt achter haar. Ze lijkt van het spreekwoordelijke, gevreesde zwarte gat dat voor menig ex-topsporter gaapt, geen last te hebben.

Nouchka spreekt over kansen, leiderschap, het maken van de juiste keuzes, mindset, veerkracht, agility en samenwerking. Nouchka weet als bokskampioen hoe het is om keihard te werken voor je dromen, een lifestyle te creëren die 100% toegewijd is aan je doel en geen uitdaging uit de weg te gaan. Laat je inspireren en meenemen in haar verhaal en zie wat deze boksers-mindset je kan brengen voor jouw vak. Want ook in de hypotheekmarkt zijn er voldoende uitdagingen die benut kunnen worden, door actief klantbeheer bijvoorbeeld.
Deze workshop wordt gefaciliteerd door Obvion Hypotheken, Rabobank en Vista Hypotheken.
 

Over de spreker

Nouchka Fontijn
Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn is voormalig topboksster

Maak verduurzaming en woningverbetering van jouw klant mogelijk

Voor jouw klant zijn veel financiële oplossingen om te verduurzamen of hun huis te verbeteren beschikbaar. Hierdoor zien woningeigenaren door de bomen het bos niet meer. Jij bent als Erkend Financieel Adviseur van toegevoegde waarde door alle mogelijkheden op een rij te zetten.

SVn inspireert jou in deze workshop aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarbij worden zowel SVn-oplossingen als andere financieringsoplossingen ingezet.
 

Over de spreker

Janneke Broers
Janneke Broers

Janneke Broers is relatiemanager bij SVn

Financieel, Fiscaal en Vitaal: De Drie Musketiers

Adviseren is tegenwoordig topsport. Als adviseur moet je topfit zijn, ultrascherp en onoverwinnelijk. En als klant? Als klant moet je een enorm uithoudingsvermogen hebben en een enorm inlevingsvermogen.

Maar hoe maak je nu complexe onderwerpen simpel? Het is de sleutel naar succes! Wil jij alles weten over De Drie Musketiers, het heden en verleden? En ook nog wat inhoudelijks meepakken? Kom dan naar onze energieke masterclass.

Over de spreker

Michiel Meijer
Michiel Meijer

Michiel Meijer is commercieel directeur bij TAF

Rondleiding

Onze enthousiaste gidsen vertellen met plezier over Papendal. Tijdens de rondleiding breng je een bezoek aan verschillende hoogtepunten van Papendal zoals de Olympische BMX Baan, de handboogschietbaan, de outdoor atletiekbaan, buitenaanzicht van de multifunctionele topsporthal Arnhemhal.

Tijdens de rondleiding krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen op deze unieke locatie. 

Bij de rondleiding sluit een toptalent van Papendal aan.

BMX clinic

Een fietssport die sinds de Spelen van Peking in 2008 behoort tot één van de Olympische sporten. En waarbij de Wereldbekerwedstrijden al 11 jaar een groot evenement zijn op Papendal in de maand juni. 

Ervaren BMX’ers leren je tijdens deze clinic de eerste tricks op de pumptrack bij de BMX baan. 
 

Boogschieten

Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Een eeuwenoude sport die iedereen kan beoefenen. Verschillende spellen zorgen voor een leuke draai aan deze actieve clinic. 

De clinic start met een warming up, waarna je schiethouding, de juiste technieken en het richtingsgevoel aan de orde komt. En dat alles onder begeleiding van TeamNL’er Rick van den Oever.
 

Schermen

Op een leuke en interactieve manier leer je een aantal schermvaardigheden zoals het maken van schijnbewegingen, verrassende aanvallen en het op diverse manieren afweren van een aanval van de tegenstander.

Georges heeft als schermleraar meer dan 120 Nederlandse kampioenen achter zijn naam staan. Hij is de oud- bondscoach van de Nederlandse sabelploegen van de cadetten, junioren en senioren. Met zijn leerlingen heeft hij aan vele wereldbeker toernooien, EK’s en WK’s meegedaan. Zelf is hij met maar liefst 145 Nationale titels de meest succesvolle schermleraar van Nederland.
 

Streethockey

Een uitdagende nieuwe vorm van hockey waarbij tricks, battles en challenges centraal staan. Met een stick en bal voer je gave tricks uit over de grond en in de lucht. Marcel Balkestein neemt je mee in de wereld van streethockey. Door middel van uitdagende oefeningen leer je gave tricks!
 

Curling

Curling is een officiële olympische wintersport sinds 1998. Afgelopen december plaatsen TeamNL zich voor het WK Mixed Double dat op 22 t/m 29 april in Gangneug, Zuid-Korea zal plaatsvinden. Mixed Doubles zal ook onderdeel zijn van de Olympische Winterspelen 2026 in Italië.

Tijdens het SEH Festival maak je kennis met deze precisiesport. Veeg elkaar van het ‘ijs’! tijdens de clinic Curling. Het is een spannend spel dat door iedereen gespeeld kan worden.​ Nadat de techniek, de spelregels en de strategie van curling is uitgelegd, ben je klaar om te gaan oefenen. ​

Uiteraard mag het spelen van een heus curlingtoernooi niet ontbreken. Pak samen de bezems en veeg het ‘ijs’ glad om de curlingstenen precies op de juiste plek tot stilstand te brengen. Teamwork is essentieel voor een goed resultaat!​
 

Boksen

Boksen is één van de oudste sporten uit de geschiedenis. Tijdens deze tactische vechtsport staan de coördinatie van voeten, ogen, handen en conditie centraal. Kracht en snelheid is nodig om een tegenstarder hard en snel te kunnen raken.

Na een warming-up leer je de beginselen van het boksen. Tevens leer je manieren om jezelf te verdedigen en krijg je tips en trucs. Uiteraard steeds rekening houdend met de veiligheid.

Maar kennis met deze mooie sport onder leiding van een ervaren bokstrainer.

Clinic rolstoelhandbal

Dat handbal leuk is, dat weten we allemaal. Het rolstoelhandbal neemt een behoorlijke vlucht, mede omdat het opengesteld is voor iedereen met of zonder handicap en omdat het Nederlands Damesteam zilver haalde op het WK eind november 2022 in Portugal. Tijdens deze clinic ervaar je deze enerverende paralympische sport. 

De clinic bestaat uit het leren voortbewegen in een rolstoel, het onder de knie krijgen van rolstoelhandbaltechnieken en het spelen van partijvormen.

Letterlijk met vallen en opstaan, beleef je intensieve en inspirerende momenten. Deze sportieve rolstoelhandbal clinic moet je een keer mee hebben gemaakt! 

14.10 - 15.00
Afwegingen in de keuze tussen de boxen met inkomen en vermogen
Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.
Met ruim 30 jaar ervaring in de financiële branche maakt hij complexe materie begrijpelijk en bespreekt hij deze op praktijkgerichte wijze. 
De masterclasses van Rob worden door de financieel adviseurs altijd zeer hoog gewaardeerd.Wat is het verduurzamingspotentieel van uw klant en hoe benut u dat?
Tijs Pellemans
Tijs Pellemans

Tijs Pellemans

Tijs Pellemans is algemeen directeur van Calcasa.Zo regel je een (moeilijke) hypotheek!
Harrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van VCN HypotheekService, bekend van de formules De Financiële Makelaar, United Capital, Financieel Support Nederland en Kredietpunt Nederland. Hij verzorgt regelmatig workshops over hypotheekgerelateerde onderwerpen en schrijft veel artikelen in vakbladen als Erkend, Vakblad Financiële Planning en De Hypotheekadviseur. Met name de praktische toepasbaarheid van zijn bijdrage wordt hoog gewaardeerd door toehoorders/lezers. Harrie-Jan werd in 2006 uitgeroepen tot Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar. Hij is Master in Financial Planning en actief als opleider.Meer omzet, minder werk en blijere klant. De hypotheekadviseur op ‘pole position’
Michiel van Vugt
Michiel van Vugt

Michiel van Vugt

Michiel van Vugt is commercieel directeur binnen NNEK Vermogensopbouw. Hij werkt als een doelgerichte en pro-actieve leider met topsportmentaliteit, gelooft in de kracht van het team, waarbij iedereen eigen verantwoordelijkheid heeft. Daarnaast is hij schrijver van succesvolle boeken als ‘Net Iets Slimmer', ‘Genoeg', ‘Durf & Daadkracht’ en ‘Je Geld en of Je Leven’ én professioneel spreker. Sinds maart 2023 is Michiel ook voorzitter van de Stichting Actief Klantbeheer.Mentale (veer)kracht: ‘Managen van energie, focus en veerkracht’
Michael Kortekaas
Michael Kortekaas

Michael Kortekaas

Michael Kortekaas is spreker, trainer en opleider. Hij is één van de hunters uit het TV-programma ‘Hunted’. Hij inspireert en coacht al jarenlang mensen, teams en organisaties op energie, fitheid, vitaliteit, leiderschap en mentale (veer)kracht.
13:30 - 14:00
Durf jij er vol voor te gaan met een boksers mindset?
Nouchka Fontijn
Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn is spreker, voormalig topboksster en winnaar Olympische medailles.Maak verduurzaming en woningverbetering van jouw klant mogelijk
Janneke Broers
Janneke Broers

Janneke Broers

Janneke Broers is al 10 jaar relatiemanager bij SVn.
14:15 - 14:45
Financieel, Fiscaal en Vitaal: De Drie Musketiers
Michiel Meijer
Michiel Meijer

Michiel Meijer

Michiel Meijer is sinds 1995 actief in de hypotheek- en verzekeringsbranche, zowel als aanbieder als in de rol van intermediair. Eind vorig jaar stapte hij van de Van Bruggen Adviesgroep over naar TAF, waar hij commercieel directeur is.
15.00 – 15.30 uur
Middagpauze
15.30 – 16.30 uur
Plenair middagprogramma
15.45 - 16.30 uurGa voor Goud!   Pieter van den Hoogenband
Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband

In het bezit van zeven Olympische medailles, waarvan drie goud, behoort Pieter van den Hoogenband tot de meest succesvolle sporters aller tijden.

Pieter was Chef de Mission van de Nederlandse ploeg voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. 

Als spreker vertelt Pieter over fysiek leed, de druk van buitenaf en de twijfel die soms genadeloos toeslaat in het leven van een topsporter. Vol verhalen, anekdotes en wijsheden fascineert en inspireert Pieter een breed publiek. Zijn enthousiaste manier van spreken werkt aanstekelijk.

Ongeacht of je van sport houdt of niet zit in elk verhaal een boodschap die voor iedereen duidelijk toepasbaar is. Aan de hand van beeldfragmenten neemt Pieter jullie mee in zijn belevingswereld als topsporter én persoon. Een inhoudelijk verhaal met veel humor, zelfspot en interactie. 

Een verhaal met kwaliteit zoals je dat je kunt verwachten van een Olympisch kampioen. 
 

16.30 – 18.00 uur
Borrel met feestelijk jubileum buffet