Dagprogramma SEH Lentecongres 2024

09.30 – 10.05 uur
1e ronde Breakoutsessies
09.30 – 10.05 uurDuurzaam wonen en blijven wonen, ook na schadea.s.r.Neriman Polat
Neriman Polat

Neriman Polat

Neriman Polat is manager Business Development Hypotheken bij a.s.r. & Aegon

Paul Westerik
Paul Westerik

Paul Westerik

Paul Westerik is contractmanager Duurzaam Schadeherstel en namens a.s.r. voorzitter van het College Property van Groen Gedaan.

Duurzaam wonen en blijven wonen, ook na schade

De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds meer merkbaar en zorgen ook voor schade en wateroverlast. Hoe kan uw klant diens woning duurzaam verzekeren en ook duurzaam blijven wonen na schade?


Naast de Verduurzamingshypotheek biedt a.s.r. ook een duurzame woonhuisverzekering aan. Neriman Polat en Paul Westerik vertellen over de financiële oplossingen voor uw klant, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook het gemak voor uw klant vergroten. U krijgt inzichten, praktische handreikingen en aanvullende kennis om uw klanten nog beter te adviseren.
 

Over de spreker

Neriman Polat
Neriman Polat

Neriman Polat, manager Business Development Hypotheken a.s.r. & Aegon

Paul Westerik
Paul Westerik

Paul Westerik is contractmanager Duurzaam Schadeherstel bij a.s.r..

09.30 – 10.05 uurHoe AI het werk van een adviseur makkelijker én leuker kan makenBlinqxGijs van Hooijdonk
Gijs van Hooijdonk

Gijs van Hooijdonk

Gijs van Hooijdonk, propositie owner Hypotheken bij Blinqx én in 2017 verkozen tot Erkend Financieel Adviseur van het Jaar.

Martijn Weltevreden
Martijn Weltevreden

Martijn Weltevreden

Martijn Weltevreden is werkzaam bij Blinqx in de functie Business consultant en AI Prompt Engineer.

 

Hoe AI het werk van een adviseur makkelijker én leuker kan maken

AI, of Kunstmatige Intelligentie, is al enige tijd het toverwoord in de branche. Veel bedrijven beloven dat AI uw leven en werk als financieel en hypotheekadviseur een stuk makkelijker kan maken. Maar hoe dan? Welke, soms simpele stappen zijn ervoor nodig om AI in de (nabije) toekomst in uw werk te implementeren? Blinqx kan u daarmee helpen. We beginnen met het geven van een duidelijk stappenplan.

Over de spreker

Gijs van Hooijdonk
Gijs van Hooijdonk

Gijs van Hooijdonk is propositie owner Hypotheken bij Blinqx.

Martijn Weltevreden
Martijn Weltevreden

Martijns functie is Business consultant en AI Prompt Engineer bij Blinqx

09.30 – 10.05 uurVan hypotheekadviseur naar woonadviseur: groei in leads, klanten en omzetWoonadviseurMaurits Grosfeld
Maurits Grosfeld

Maurits Grosfeld

Maurits Grosfeld is oprichter van Woonadviseur.

Van hypotheekadviseur naar woonadviseur: groei in leads, klanten en omzet

De formule Woonadviseur biedt klanten een alles-in-één woonoplossing. Erkend Financieel Adviseurs kunnen zich bij de formule aansluiten. Als woonadviseur helpt u klanten dan niet alleen met hypotheekadvies maar ook met de aankoop en verkoop van een woning. Een uitbreiding van de dienstverlening, met groei van klanten en omzet tot gevolg. Wat moet u hiervoor doen en wat heeft u hiervoor nodig? Maurits Grosfeld bespreekt het in deze breakoutsessie.

Over de spreker

Maurits Grosfeld
Maurits Grosfeld

Maurits Grosfeld is oprichter van Woonadviseur.

09.00 – 10.15 uur
Ontvangst bezoekers met koffie, thee en lekkernijen
10.15 – 11.10 uur
Plenair ochtendprogramma
10.15 - 10.25Opening  
10.25 - 11.10Impact AI op financieel advies   Jarno Duursma
Jarno Duursma

Jarno Duursma

Jarno Duursma is zonder twijfel een van de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers op het gebied van AI/Chat GTP in Nederland. Jarno is een onafhankelijk technologie-expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief. 

Impact AI op financieel advies

Op het SEH Lentecongres geeft hij een doorkijkje in de technologische mogelijkheden van AI en ChatGPT en slaat hij een brug naar de praktijk van de financieel/hypotheekadviseur. Staat generatieve AI de financieel adviseur straks bij als creatieve assistent?
                                          

Over de spreker

Jarno Duursma
Jarno Duursma

Jarno Duursma is zonder twijfel een van de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers op het gebied van AI/Chat GTP in Nederland.

11.10 – 11.50 uur
Pauze
11:50 - 12:35 uur
Ronde 1: Masterclasses
11:50 - 12:35 uurAI toegepast in de praktijk van de hypotheekadviseurINGRob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans is Master in financial planning (MFP) en directeur van Impact Financiële Opleidingen. Hij werd in 2009 nog uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar. Rob maakt complexe materie begrijpelijk en kan daarom op hoge waarderingen van adviseurs rekenen.

Marisa Lodewijks
Marisa Lodewijks

Marisa Lodewijks

Marisa Lodewijks is directeur van Ingage Franchise. Met de formules De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur is Ingage, met ruim 260 vestigingen, marktleider op het gebied van financieel advies.

AI toegepast in de praktijk van de hypotheekadviseur

Pas sinds vorig jaar voor het grote publiek opengesteld en toch voor velen nu al bijna niet meer weg te denken: Artificial Intelligence (AI) en ChatGPT. Ze nemen in rap tempo veel van onze (menselijke) taken over. Ook als financieel adviseur kunt u al bijna niet meer om deze toepassingen heen.

Door AI en ChatGPT op een slimme en praktische wijze te integreren in de werkzaamheden, kunt u daadwerkelijk het verschil maken. De ontwikkelingen zijn dan ook geen bedreiging voor uw positie, maar juist een waardevolle aanvulling.

In een inspirerende duo-presentatie nemen Marisa Lodewijks en Rob Timmermans u mee in de wondere wereld van AI en ChatGPT. Tijdens deze interactieve sessie verkennen ze, samen met u, hoe de laatste ontwikkelingen op technologisch vlak zijn te integreren in uw dagelijkse werkzaamheden. Ze bespreken diverse AI-toepassingen en staan stil bij het toenemende belang hiervan binnen de adviespraktijk van de Erkend Financieel Adviseur.
 

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.

Marisa Lodewijks
Marisa Lodewijks

Marisa Lodewijks is directeur van Ingage Franchise met de formules De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur.

11:50 - 12:35 uurNooit meer op zoek naar nieuwe hypotheekklanten: op 1 januari je omzet al wetenNNEKDaniel Lourenço
Daniel Lourenço

Daniel Lourenço

Daniel Lourenço is beleggingsadviseur en businesscoach bij NNEK, vermogensbeheerder en serviceprovider voor financieel professionals. Met het adviseursplatform NNEK KENNIS en Master Advisor Program helpt Daniel adviseurs een succesvolle business neer te zetten, onder andere via trainingen.

Nooit meer op zoek naar nieuwe hypotheekklanten: op 1 januari je omzet al weten

Tijdens deze masterclass gaat Daniel Lourenço (NNEK) in gesprek met Hans ter Keurs (Kippers Ter Keurs). Zijn hypotheekbedrijf bestaat nog, maar hij heeft nu veel beter voorspelbare, doorlopende omzet. Door zijn dienstverlening op logische momenten uit te breiden, heeft Hans een bedrijf met waarde, een hogere omzet en zeer tevreden klanten. Hoor de fouten en tips van een collega uit het vak in deze praktische masterclass.

Over de spreker

Daniel Lourenço
Daniel Lourenço

Daniel Lourenço is beleggingsadviseur en businesscoach bij NNEK.

11:50 - 12:35 uurDe woningmarkt in 2024 en verder: marktontwikkelingen, krapte en verduurzamingRabobank, Obvion en Vista HypothekenStefan Groot
Stefan Groot

Stefan Groot

Stefan Groot is senior-huizenmarkteconoom bij RaboResearch. Hij houdt zich bezig met thema’s als de dynamiek op de huizenmarkt, het woningaanbod, woningmarktbeleid en regionale en stedelijke economie.

De woningmarkt in 2024 en verder: marktontwikkelingen, krapte en verduurzaming

Na een korte dip trekt de woningmarkt alweer flink aan. Zet deze trend door? Hoe gaan huizenprijzen en transactie-aantallen zich de komende jaren ontwikkelen? Na een korte marktupdate duiken we in de twee grootste uitdagingen waar de woningmarkt voor staat: de achterblijvende nieuwbouw en de verduurzaming van de woningvoorraad. In deze inhoudelijke sessie, gefaciliteerd namens Rabobank, Obvion Hypotheken en Vista Hypotheken, neemt huizenmarkteconoom Stefan Groot u mee in de belangrijkste woningmarkttrends.

Over de spreker

Stefan Groot
Stefan Groot

Stefan Groot is senior-huizenmarkteconoom bij RaboResearch.

11:50 - 12:35 uurAdviseren op basis van NBI: verbeter je advies en maak het verschil!Centraal BeheerAlex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings

Alex Erlings is vanuit zijn eigen advieskantoor actief in hypotheekadvies, financiële planning en vermogensbeheer. Hij is Master of Financial Planning en werd in 2014 verkozen tot Financieel Planner van het Jaar. Tussen 2014 en 2019 was Alex directeur opleidingen voor Hoffelijk.

Adviseren op basis van NBI: verbeter je advies en maak het verschil!

Hoe bouw je met verbreding van het hypotheekadvies een rendabele klanten-portefeuille op? Op deze vraag geeft Alex Erlings antwoord in deze Masterclass. Hij neemt je mee in de mogelijkheden die er zijn om je hypotheekadvies inhoudelijk te verbeteren en te verbreden.

 

De hypotheek is vaak een belangrijke kapstok voor andere diensten en producten. Een belangrijk onderdeel van het hypotheekadvies is het advies over life-events. Dat vraagt om adviseren op basis van NBI (het netto besteedbaar inkomen) of advies volgens de GHF-normen. Tijdens deze sessie geeft Alex je voorbeelden en praktische tips om aan de slag te gaan met advies over NBI.

 

Door verder te kijken dan alleen de hypotheek voeg je als adviseur waarde toe op veel meer gebieden en versterk je de band en het vertrouwen met je klant. Je wordt de vertrouwenspersoon van de klant en maakt met deze werkwijze van eenmalige passanten langjarige klanten. De toegevoegde waarde begint met een goed en breed advies, maar kan niet slagen zonder een gezond verdienmodel. Ook dat aspect komt in deze sessie uitgebreid aan bod.

 

De onderwerpen op een rij:

  • Persoonlijk advies over life-events (NBI versus GHF)
  • Advies over vermogensopbouw
  • Dienstverleningsconcept
  • Ontzorgen door samenwerking met netwerkpartners
  • Provisie of abonnement

Over de spreker

Alex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings is Master Financial Planning, Financieel Planner van het Jaar 2014 (FFP), docent bij Lindenhaeghe én altijd een hoog gewaardeerd spreker.

11:50 - 12:35 uurHypotheekmogelijkheden voor senioren: delf het grijze goud!Socio hypotheekHarrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van Veldsing Groep. Hij verzorgt regelmatig workshops over hypotheekgerelateerde onderwerpen en schrijft veel artikelen in vakbladen als Erkend, Vakblad Financiële Planning en De Hypotheekadviseur. Met name de praktische toepasbaarheid van zijn bijdrage wordt hoog gewaardeerd door toehoorders/lezers. Harrie-Jan werd in 2006 uitgeroepen tot Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar. Hij is Master in Financial Planning en actief als opleider.

Hypotheekmogelijkheden voor senioren: delf het grijze goud!

Nederland kampt met een dubbele vergrijzing. Er komen steeds meer ouderen bij en tegelijkertijd worden we gemiddeld steeds een stukje ouder. Op dit moment telt Nederland al ruim 3,6 miljoen mensen die 65 jaar en ouder zijn. Dat is ruim 20% van de bevolking.
Meer dan de helft van alle koopwoningen is in handen van deze doelgroep. Zij hebben veel behoefte aan advies. In deze masterclass gaat Harrie-Jan van Nunen MFP, op praktische wijze, in op de mogelijkheden voor ouderen om te verhuizen, te verbouwen of te verzilveren. Een vergelijking van producten van aanbieders maakt onderdeel uit van deze masterclass.
Delft u straks het grijze goud? Bent u de specialist in het adviseren over morgen? Schrijf dan nu in voor deze masterclass!
 

Over de spreker

Harrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van Veldsing Groep.

11:50 - 12:35 uurBasisintroductie bedrijfshypothekenBedrijfshypotheekChristian Dijkhof
Christian Dijkhof

Christian Dijkhof

Christian Dijkhof is eigenaar van Dijkhof & Partners, HypotheekCompany en Bedrijfshypotheek.nl. Hij spreekt op het SEH Lente Congres samen met Jacqueline Elmas

Jacqueline Elmas
Jacqueline Elmas

Jacqueline Elmas

Jacqueline Elmas is adviseur en product owner van bedrijfshypotheek.nl

Basisintroductie bedrijfshypotheken

Een bedrijfshypotheek is een zakelijke hypothecaire lening, waarmee ondernemers een bedrijfspand kunnen financieren. Een nog vrij onontgonnen maar zeer interessant adviesmarkt voor Erkend Financieel Adviseurs. Christiaan Dijkhof en Jacqueline Elmas leggen in deze Masterclass, met getallen en argumenten, uit waarom dat zo is.


De verschillen tussen woninghypotheken en bedrijfshypotheken komen aan de orde, evenals facetten als de looptijd, rentevaste periodes, de LTV-ratio, aflossingsvormen en kosten (advies fee, bankfee, etc). Deze ‘basisintroductie bedrijfshypotheken’ gaat in op de vijf elementaire kenmerken van bedrijfshypotheken en belangrijke kengetallen/ratio’s rond winst, cashflow, eigen vermogen en huidige ‘lasten’. Ook het bankmemorandum komt aan bod: wat is het en hoe stel je een goed onderbouwd memorandum op?
Tot slot leert u in deze sessie hoe u als adviseur een casus opbouwt en waarom dat nodig is. En het offertetraject wordt toegelicht, zowel voor een bancaire bedrijfshypotheek als voor een non-bancaire financiering.
 

Over de spreker

Christian Dijkhof
Christian Dijkhof

Christian Dijkhof is eigenaar van Dijkhof & Partners, HypotheekCompany en Bedrijfshypotheek.nl

Jacqueline Elmas
Jacqueline Elmas

Jacqueline Elmas is adviseur en product owner van bedrijfshypotheek.nl

12.35 – 14.00 uur
Lunchpauze
13.10 – 13.45 uur
2e ronde Breakoutsessies
13.10 – 13.45 uurDoelgericht, intuïtief en moeiteloos adviserenAccelerateMirjam Fuchs
Mirjam Fuchs

Mirjam Fuchs

Mirjam Fuchs is director bij Yellowtail/Accelerate.

Wietse Roest
Wietse Roest

Wietse Roest

Wietse Roest is Principal Consultant bij Yellowtail/Accelerate

Daniël Nieuwenhuizen
Daniël Nieuwenhuizen

Daniël Nieuwenhuizen

Daniël Nieuwenhuizen is Manager Sales en Marketing bij Romeo FD

Doelgericht, intuïtief en moeiteloos adviseren

Met Accelerate ondersteunen we uw volledige klantreis, van het kennismakingsmoment tot beheer. Naast de integraties met de belangrijkste adviesprogramma’s introduceren we Accelerate Advisor: een volledig geïntegreerde adviesoplossing.

U adviseert zonder moeite uw klanten vanuit Accelerate en uw klantcontact is altijd op het hoogste niveau. Met Accelerate Advisor werkt u 30% sneller dan met andere adviesprogramma's. Intuïtief werken, geen import en export meer en het activeren van de klant werken daaraan mee. Tijdens deze sessie laten we u graag zien dat het écht mogelijk is.
 

Over de spreker

Mirjam Fuchs
Mirjam Fuchs

Mirjam Fuchs is director bij Yellowtail/Accelerate.

Wietse Roest
Wietse Roest

Wietse Roest is Principal Consultant bij Yellowtail/Accelerate

Daniël Nieuwenhuizen
Daniël Nieuwenhuizen

Daniël Nieuwenhuizen , Manager Sales en Marketing, Romeo FD

13.10 – 13.45 uurHoe AI het werk van een adviseur makkelijker én leuker kan makenBlinqxGijs van Hooijdonk
Gijs van Hooijdonk

Gijs van Hooijdonk

Gijs van Hooijdonk, propositie owner Hypotheken bij Blinqx én in 2017 verkozen tot Erkend Financieel Adviseur van het Jaar.

Martijn Weltevreden
Martijn Weltevreden

Martijn Weltevreden

Martijn Weltevreden is werkzaam bij Blinqx in de functie Business consultant en AI Prompt Engineer.

 

Hoe AI het werk van een adviseur makkelijker én leuker kan maken

AI, of Kunstmatige Intelligentie, is al enige tijd het toverwoord in de branche. Veel bedrijven beloven dat AI uw leven en werk als financieel en hypotheekadviseur een stuk makkelijker kan maken. Maar hoe dan? Welke, soms simpele stappen zijn ervoor nodig om AI in de (nabije) toekomst in uw werk te implementeren? Blinqx kan u daarmee helpen. We beginnen met het geven van een duidelijk stappenplan.

Over de spreker

Gijs van Hooijdonk
Gijs van Hooijdonk

Gijs van Hooijdonk is propositie owner Hypotheken bij Blinqx.

Martijn Weltevreden
Martijn Weltevreden

Martijns functie is Business consultant en AI Prompt Engineer bij Blinqx

13.10 – 13.45 uurInvesteren in vastgoed als aanvulling op pensioenMeerdervoortBram Kroep
Bram Kroep

Bram Kroep

Bram Kroep is Executive Manager Relatiebeer bij Meerdervoort. Hij heeft jarenlange ervaring met internationale vermogensplanning voor ondernemingen en vermogende particulieren, onder andere bij ABN Amro MeesPierson.

Investeren in vastgoed als aanvulling op pensioen

Na deze Breakoutsessie ben je beter voorbereid op gesprekken met je klanten over vastgoedinvesteringen. We zullen stilstaan bij de volgende onderwerpen:
-    De verschillende soorten vastgoed;
-    Het verschil tussen direct en indirect investeren en overwegingen die daarbij komen kijken (financieel, juridisch, fiscaal en risicotechnisch);
-    Hoe kunnen inkomsten uit vastgoedinvesteringen bijdragen aan de aanvulling op het inkomen van je klant.

Over de spreker

Bram Kroep
Bram Kroep

Bram Kroep is Executive Manager Relatiebeer bij Meerdervoort.

13.10 – 13.45 uurVan hypotheekadviseur naar woonadviseur: groei in leads, klanten en omzetWoonadviseurMaurits Grosfeld
Maurits Grosfeld

Maurits Grosfeld

Maurits Grosfeld is oprichter van Woonadviseur.

Van hypotheekadviseur naar woonadviseur: groei in leads, klanten en omzet

De formule Woonadviseur biedt klanten een alles-in-één woonoplossing. Erkend Financieel Adviseurs kunnen zich bij de formule aansluiten. Als woonadviseur helpt u klanten dan niet alleen met hypotheekadvies maar ook met de aankoop en verkoop van een woning. Een uitbreiding van de dienstverlening, met groei van klanten en omzet tot gevolg. Wat moet u hiervoor doen en wat heeft u hiervoor nodig? Maurits Grosfeld bespreekt het in deze breakoutsessie.

Over de spreker

Maurits Grosfeld
Maurits Grosfeld

Maurits Grosfeld is oprichter van Woonadviseur.

14.00 – 14.45 uur
Ronde 2: Masterclasses
14.00 – 14.45 uurWat te doen met lijfrentekapitaal? Flexibele opties buiten de gebaande padenDoelbeleggenPieter van Deudekom
Pieter van Deudekom

Pieter van Deudekom

Pieter van Deudekom is senior pensioenadviseur en financieel planner bij Doelbeleggen.nl.

Wat te doen met lijfrentekapitaal? Flexibele opties buiten de gebaande paden

Als Erkend Financieel Adviseur komt u veel verschillende oudedagsvoorzieningen tegen. Naast de AOW en pensioenregelingen in de 2e pijler zijn er veel voorzieningen in de 3e pijler. Voorbeelden zijn expirerende lijfrentes, stamrechtvoorzieningen en de ODV. Voor de 3e pijler zijn maatwerk maar ook een bepaalde mate van flexibiliteit twee sleutelbegrippen om tot een passend advies voor de klant te komen.
In deze Masterclass bespreekt pensioenadviseur Pieter van Deudekom adviesmogelijkheden die buiten de gebaande paden gaan. Alle verschillende voorzieningen in de 3e pijler worden even kort toegelicht. Aansluitend bespreekt hij een paar aantrekkelijke oplossingen, die u vanuit de kernwoorden ‘maatwerk’ en ‘flexibiliteit’ in de adviespraktijk goed kunt benutten.
 

Over de spreker

Pieter van Deudekom
Pieter van Deudekom

Pieter van Deudekom is senior pensioenadviseur en financieel planner bij Doelbeleggen.nl.

14.00 – 14.45 uurBelangrijke standpunten Belastingdienst over de eigenwoningregelingArgentaRob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans

Rob Timmermans is Master in financial planning (MFP) en directeur van Impact Financiële Opleidingen. Hij werd in 2009 nog uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar. Rob maakt complexe materie begrijpelijk en kan daarom op hoge waarderingen van adviseurs rekenen.

Belangrijke standpunten Belastingdienst over de eigenwoningregeling

Sinds maart 2023 worden standpunten van de kennisgroepen van de Belastingdienst openbaar gemaakt. Deze publicaties maken direct duidelijk hoe de Belastingdienst denkt over de verschillende fiscale vraagstukken.

Zo heeft de ‘Kennisgroep Onroerende Zaken’ van de Belastingdienst al diverse spraakmakende standpunten gepubliceerd met betrekking tot de eigenwoningregeling. De inhoud van die standpunten zijn van groot belang voor de adviespraktijk van de Erkend Financieel Adviseur. In deze Masterclass bespreekt Rob Timmermans de belangrijkste standpunten. Hij licht deze toe met voorbeelden uit de praktijk.
 

Over de spreker

Rob Timmermans
Rob Timmermans

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Rob is master in financial planning en werd in 2009 uitgeroepen tot Hypotheekadviseur van het jaar.

14.00 – 14.45 uurOntdek de kracht van brondata voor jou en jouw klantenFloriusClaire van den Elsaker
Claire van den Elsaker

Claire van den Elsaker

Claire van den Elsaker is Product Owner Brondata bij Florius.

Robert van Lambalgen
Robert van Lambalgen

Robert van Lambalgen

Robert van Lambalgen is Senior Relatiemanager bij Florius.

Ontdek de kracht van brondata voor jou en jouw klanten

Schrijf je in voor onze exclusieve masterclass, waarin we diepgaande inzichten delen uit ons recente onderzoek en ervaringen uit onze succesvolle pilot. Leer hoe je met betrouwbare data jouw advies naar een hoger niveau tilt, efficiënter werkt en je klanten nog beter van dienst kan zijn. Mis deze kans niet om voorop te lopen in de branche en je dienstverlening te verrijken. Meld je nu aan!

Een samenvatting van de inhoud in bullets:
•    De uitkomsten van recent onderzoek over de adoptie van brondata onder adviseurs.
•    Hoe kunnen we klanten stimuleren data te delen met jou als adviseur.
•    Toelichting op convenant brondata.
•    Hoe werkt brondata nu eigenlijk?
•    Hoe ziet de toekomst van brondata eruit?
•    De E-wallet komt eraan, wat betekent dat voor jou als adviseur?
 

Over de spreker

Claire van den Elsaker
Claire van den Elsaker

Claire van den Elsaker is Product Owner Brondata bij Florius.

Robert van Lambalgen
Robert van Lambalgen

Robert van Lambalgen is Senior Relatiemanager bij Florius.

14.00 – 14.45 uurActualiteiten box 3LindenhaegheAlex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings

Alex Erlings is vanuit zijn eigen advieskantoor actief in hypotheekadvies, financiële planning en vermogensbeheer. Hij is Master of Financial Planning en werd in 2014 verkozen tot Financieel Planner van het Jaar. Tussen 2014 en 2019 was Alex directeur opleidingen voor Hoffelijk.

Actualiteiten box 3

In deze Masterclass neemt Alex Erlings u mee in de actualiteiten in box 3. Hij gaat in op de vraag hoe u hier als Erkend Financieel Adviseur rekening mee kunt houden in uw advies.
Alex schetst het ontstaan van de problemen in box 3 en licht de tijdelijke regeling voor rechtsherstel toe alsmede de toekomstige regeling waar op basis van werkelijk rendement belast zal worden. Hij betrekt daarin telkens de vraag wat u als adviseur voor uw klant kunt betekenen.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:
•    De huidige regeling box 3 (forfaitaire spaarvariant)
•    Actuele tarieven
•    De recente visie van de Hoge Raad
•    Vastgoed in box 3
•    Maatregelen voor verminderen van box 3-heffing 
•    Box-arbitrage
•    Peildatum-arbitrage
•    (eigenwoning)schulden naar box 3
•    Vrijstelling groene beleggingen
•    Familiebankconstructies
•    Lijfrente
 

Over de spreker

Alex Erlings
Alex Erlings

Alex Erlings is Master Financial Planning, Financieel Planner van het Jaar 2014 (FFP), docent bij Lindenhaeghe én altijd een hoog gewaardeerd spreker.

14.00 – 14.45 uurMasterclass hypotheekrekenenDe Financiële MakelaarHarrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van Veldsing Groep. Hij verzorgt regelmatig workshops over hypotheekgerelateerde onderwerpen en schrijft veel artikelen in vakbladen als Erkend, Vakblad Financiële Planning en De Hypotheekadviseur. Met name de praktische toepasbaarheid van zijn bijdrage wordt hoog gewaardeerd door toehoorders/lezers. Harrie-Jan werd in 2006 uitgeroepen tot Erkend Hypotheekadviseur van het Jaar. Hij is Master in Financial Planning en actief als opleider.

Masterclass hypotheekrekenen

De normen voor het verstrekken van hypothecaire kredieten zijn (onnodig) ingewikkeld. Met ingang van 2024 zijn die normen weer flink gewijzigd. En dat leidt in de praktijk – nog steeds – tot veel vragen en onduidelijkheden. Wat mag en wat kan er wel en wat niet?


In deze masterclass gaat Harrie-Jan van Nunen op een praktische manier, diepgaand in op de systematiek achter de leennormen. Hij geeft uitleg hoe u deze in de adviespraktijk zodanig kunt toepassen, dat u steeds de beste uitkomst behaalt. Een masterclass hypotheekrekenen, speciaal voor adviseurs die denken alle hypotheeknormen onder de knie te hebben.
 

Over de spreker

Harrie-Jan van Nunen
Harrie-Jan van Nunen

Harrie-Jan van Nunen MFP is directeur van Veldsing Groep.

14.00 – 14.45 uurSamenwonen en woning: wat te regelen?NIBE-SVVEric Hoepelman
Eric Hoepelman

Eric Hoepelman

Eric Hoepelman begon als belastingadviseur en werd vervolgens vermogensplanner. Hij is Master of Laws (LLM) in fiscaal recht en Master of Science (MSc) in personal financial planning. Eric is een ‘financieel architect’ die zijn vaktechnische kennis met gemak vertaalt naar zijn toehoorders.

Samenwonen en woning: wat te regelen?

Vrijheid, blijheid! Dat geldt zeker voor samenwoners. Ze mogen bijna alles onderling regelen. Er zijn weinig wettelijke regelingen of beperkingen. Samenwoners kunnen ook kiezen weinig tot niets te regelen. Dat gaat goed, zolang het goed gaat. Maar…
‘Affectieve relaties’ zijn eindig. Soms door de dood. Vaker door relatiebreuk. Dan staan ze soms even passievol tegenover elkaar. Smullen vanaf de zijlijn, gruwelijk voor betrokkenen. Welke professionele rol kunnen financieel adviseurs spelen? Wij zien betrokkenen in de bloei van hun relatie. Kunnen wij bijdragen aan de toekomstbestendigheid van hun goede verstandhouding?
 

Over de spreker

Eric Hoepelman
Eric Hoepelman

Eric Hoepelman is Master of Laws (LLM) in fiscaal recht en Master of Science (MSc) in personal financial planning.

14.45 – 15.20 uur
Middagpauze
15.20 – 16.30 uur
Plenair middagprogramma
15.20 – 15.50 uurHuisje, renteboompje… inflatiebeestje: factoren voor de Nederlandse huizenmarkt   Edin Mujagic
Edin Mujagic

Edin Mujagic

Edin Mujagić werd geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina en woont sinds 1992 in Nederland. Hij studeerde macro-economie aan de Universiteit van Tilburg en heeft zich gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Daarover geeft hij regelmatig lezingen.

Edin was zes jaar lang redacteur economie bij zakenweekblad FEM Business. Sinds februari 2018 is hij hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. Hij is het jongste lid ooit van de Monetaire Kring, een discussieforum met de hoogste ambtenaren van de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen.

Artikelen van zijn hand verschenen al in kranten in 20 verschillende landen. Ook heeft hij enkele boeken op zijn naam staan, waaronder ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland’ (2016).

Edin Mujagic deelt zijn inzichten maandelijks in een nieuwsbrief, onder de titel ‘Overpeinzingen van een macro-econoom’. Hij richt zich daarbij op het economische heden, gebruik makend van het verleden om op die manier iets over de toekomst te kunnen zeggen. “Ik wil voor lezers de economische ontwikkelingen duiden en ze helpen die te begrijpen. Dat is geen overbodige luxe: ons dagelijkse leven wordt er namelijk danig door beïnvloed. Die nieuwsbrief is eigenlijk een verlengstuk van mijn presentatie.” Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

Tijdens het SEH Congres zal Edin vooral inzoomen op de factoren inflatie en rente. Waar dient de hypotheekadviseur zoal rekening mee te houden?

Huisje, renteboompje… inflatiebeestje: factoren voor de Nederlandse huizenmarkt

Edin zal ingaan op de te verwachten macro-economische ontwikkelingen die van belang zijn voor de huizenmarkt in de jaren die voor ons liggen. Hij zal laten zien dat het een andere wereld zal zijn dan die we gewend zijn te zien maar of de gevolgen anders zijn…?

Over de spreker

Edin Mujagic
Edin Mujagic

Edin Mujagic is sinds februari 2018 hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer.

15.50 – 16.30 uurIn sneltreinvaart door klantgedrag, verandering en innovatie   Paul Smit
Paul Smit

Paul Smit

Filosoof en cabaretier Paul Smit is een van de meest gevraagde en hoogst gewaardeerde sprekers van Nederland. Hij combineert humor en inhoud en gaat in op klantgedrag, verandering en innovatie. Paul studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 13 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap.

In sneltreinvaart door klantgedrag, verandering en innovatie

Filosoof en cabaretier Paul Smit is een van de meest gevraagde en hoogst gewaardeerde sprekers van Nederland. Hij combineert humor en inhoud en gaat in op klantgedrag, verandering en innovatie

Over de spreker

Paul Smit
Paul Smit

Filosoof en cabaretier Paul Smit is een van de meest gevraagde en hoogst gewaardeerde sprekers van Nederland.

16.30 – 18.00 uur
Netwerkborrel